Като фирма с дългогодишен опит в търговията на врати и аксесоари, сме изпробвали различни варианти на дръжки и към този момент сме се убедили, че тези са най-издържливи и качествени. Разбира се, ако Вие желаете, може да си закупите други и да ги подмените.

Когато избирате посоката на отваряне на входната Ви врата има няколко фактора, с които трябва да се съобразите. Ако вратата се отваря навън, тя не трябва да “затваря” останалите врати в съседство или асансьорната врата, не трябва да се блъска в стени или парапети. Определящ фактор може да бъде и ключа за осветлението, за максимално удобство монтирайте вратата така, че бравата да е от страната на ключа за осветление. Разбира се, стига обекта да позволява, избора на посока на отваряне остава изцяло Ваш.

Не, не предлагаме модели входни врати със стъкло.

Да, бравата на входната блиндирана врата може да бъде заменена както със същият, така и с друг патрон.

Препоръчваме срок от около 24 часа след монтажа, вратата да не се отваря и/или затваря за да може полиуретановата пяна да стегне правилно.

Да, зависи, има разлика в цената на плътните врати и вратите със стъкло, както и разлика в цените на вратите с права или заоблена каса. На различна цена са и текущите промоционални модели.

Различните видове врати имат различно заключване. Китайските врати са с 12- точково заключване, т.е. по 2 шипа отгоре и отдолу на крилото и 8 от страната на бравата. Като едната точка е т.нар. нощно заключване, което се контролира само от вътрешната страна.

Турските врати също имат 2 независими една от друга ключалки с по 3 шипа плюс нощно заключване, контролирано отвътре, което също така е и с контра резе. Вратите са с допълнителни шипове от страната на пантите, които при затваряне влизат в касата и съответно по този начин дават допълнителна сигурност и опора на вратата.

Интериорните врати са без фалцови, т. е. възможно е да се монтират по начина, по който желаете. Може да изберете посоката на отваряне на вратата в момента на монтажа.

Разбира се, всяка една каса, която предлагаме може да бъде монтирана щоково. Ако във Вашия дом всички врати са с обли каси, то не върви на санитарни помещения или килери, където няма място за перваз от вътрешната страна да се монтира врата с права каса, заради стиловото разминаване. При този монтаж обаче има малко по-специфично подмазване или обръщане на касата. Касата от вътрешната страна може да бъде засечена с фаянс или стенно покритие и да има интересен объл завършек.

Правата каса може да покрие зид до 38см., а заоблената каса може да покрие зид до 39см. Ако зидът на Вашата врата е по-широк от гореизброените, моля да се свържете с наш търговски-консултант, за да Ви предложи алтернативен вариант.

Интериорната врата е изработена от 6мм. HDF (Hight Destiny Fiberboard) плоскости. Това са плоскости от дървесни частици с висока плътност. HDF материала е листов, произведен от естествени дървесни видове, чрез сухо горещо пресоване. Дървесния материал е премесен с естествена смола и лепило за да се повиши неговата якост. HDF плоскостите са влагоустойчиви. Всички крила имат рамка от масивна иглолистна дървесина, позволяваща корекция на крилото по отношение на височината.

Покритието на интериорните врати е PVC фолио. Това прави вратата влагоустойчива, но не и водоустойчива. Т.е. ако вратата бъде обливана директно с вода има опасност материала да се деформира. Но ако помещението е голямо или в банята има душ-кабина/параван и няма пряк достъп на вода до вратата, няма опасност вратата или касата да се деформират.

Не, цените на вратите не включват монтаж. Можем да предложим монтаж като допълнителна услуга. За повече информация можете да се обърнете към търговските ни консултанти.

Винаги гледаме вратата от външната страна (от към страната на декоративния перваз) и ако пантите са от дясната страна, вратата се води ДЯСНА, а ако пантите са от лявата страна, вратата е ЛЯВА.

Нашата фирма не е производител на врати. Ние сме директен вносител на готови модели. Но поддържаме на склад врати в различни размери, цветове и шарки. За повече информация можете да се обърнете към нашите консултанти.

Да, стъклото може да бъде подменено. Стъклото не е конфигурирано на отделни малки парчета по шарката на вратата, а е цяло и при евентуално счупване това позволява неговата лесна подмяна.

Препоръчително е вратата да се монтира след полагането на подовата настилка, но не е задължително условие. Често, когато се монтира вратата е необходима корекция по отношение на височината на касата и крилото. Тази корекция се прави на място при самия монтаж, а не предварително. За да бъде точна корекцията трябва да се знае какво е точното разстояние от пода до щурца, а ако не е положена подовата настилка има опасност размера да бъде неправилно изчислен.

Не са включени защото може да желаете обръщане на останалата част от зида с плочки (в банята или тоалетната) или с гипсокартон.

В базовия модел, цената на интериорната врата включва: крило, без значение размер и цвят, брава, иноксова дръжка, патрон с три ключа, метален насрещник, три лагерни панти, гумени уплътнения на касата, права фиксирана 10 см. каса и един комплект прави первази за от едната страна на вратата.

Ако желаете сами да си монтирате вратата/вратите или Ваша монтажна група, първо е необходимо да се вземат размерите. Може да прочетете подробна информация за това в „Как да взема точни размери на отвора?“. След като знаете размерите, заповядайте в най-удобната за Вас мострена зала за да изберете конкретен модел и цвят. Можете да вземете Вашата врата/врати още на същият ден.

След като сте разгледали нашите продукти и сте се убедили, че при нас ще намерите това, което търсите, идва ред и на поръчката. Можете да изпратите запитване като попълните формуляр в раздел „ПОРЪЧКИ“ или „ЗАПИТВАНЕ“ под всеки артикул или директно да се свържете с наш търговски консултант за да оставите име, адрес и телефон. След това нашият представител ще се свърже отново с Вас за да Ви потвърди точен ден и час за вземане на размер, като с това вземане на размер не Ви обвързваме с покупка и/или монтаж.

След като са взети размерите, заповядайте в най-удобната за Вас мострена зала, за да изберете конкретен модел, цвят. След това можем да пристъпим към монтажа.

За да монтирате новата врата трябва да се направи подходящ отвор. Ако не се изкърти металната каса, новата врата трябва да се монтира в отвора, който остава, т.е. светлата използваема част трябва да бъде намалена с поне 100мм. след монтирането на новата врата. Това е много малък отвор за вход на жилище и поради тази причина няма вариант, в който да се монтира нова входна врата върху старата метална каса.

Не е задължително. Можем да предложим вариант, в който старата метална каса ще бъде облечена с новата каса на интериорната врата.


Въпроси
Rate this post