Ретро входна врата

Как да изберем подходяща входна врата

Здравина и устойчивост на атмосферните условия са сред задължителните характеристики на входните врати. Друга задължителна характеристика е сигурност, тоест защита срещу грабежи. А за доброто първо впечатление е важна естетиката. Покриването на всички тези критерии е изключително трудно. Не малка част от старите врати са изработени от дърво или дървен фурнир. Тези два материала могат с времето да се изкривят или надуят, при дълго въздействие на атмосферни влияния. Нищо не е вечно и металните врати не са такива. При тях с времето е възможно нараняване и отлепяне на покритието.

Прочетете повече

Почистване дръжката на вратата

Лесна грижа за Вашите врати

Вратите са много важна част от интериора на нашия дом. Затова, те имат нужда да бъдат обгрижвани, да се поддържат, за да запазят своята визия и да функционират безпроблемно.  Знаем, че интериорните врати допринасят и внасят уют и комфорт в нашия дом. Затова трябва да се полага грижа за тях, да ги почистваме и да смазваме периодично пантите.

Прочетете повече

Детска стая

Избор на врата за детска стая

Изборът на интериорни врати за стаята на детето, никак не е лесен. Огромно разнообразие от възможности, включващи различни производители на врати и техните многообразни модели. Пазарът ще Ви даде множество перспективи, които може да Ви объркат или пък да Ви помогнат.

Прочетете повече

Интериорни врати според зодията част 2

Подходяща интериорна врата за всяка зодия – Част 2

  1. Везни

Те са хора, които ценят хармонията, но рядко се научават да поддържат единен стил. Както всички знаем, трудно достигат до някакво крайно решение. Приятните цветове – топъл вкус: класическо кафе с млечни, розови, кремави нюанси, както и пастелно зелено. Мебелите не са най-важните, но е желателно все пак да има симетрия.
Прочетете повече

Интериорни врати според зодията

Подходяща интериорна врата за всяка зодия – Част 1

  1. Овен

Овенът е един от най-силните и енергични зодии. Дори може би единствен, който ще се чувства комфортно в интериор с червени или черни стени, ярки цветове и шокиращи дизайнерски решения. Студените или светлите цветове не са по вкуса на тази зодия. Всички златни, кехлибарени, жълти, оранжеви, червени цветове перфектно ще паснат на предпочитанията на Овенът.
Прочетете повече

входна-врата-със-стълби

Топлина, тишина и сигурност в дома с входни врати

Все по-близо са зимните студени дни и нощи. Това би била и причината да решим, че е време да заменим старата си входна врата, благодарение на която миналата зима сме студували, плащали високи сметки за ток и дори чували как вие вятъра навън. Едва когато изпитаме този дискомфорт осъзнаваме, че не сме направили правилния избор за входна врата. Може би идеално пасва на дизайна или с цвета, но дали и изолацията ѝ е достатъчно добра.

Прочетете повече

Стара входна врата за смяна

Удачно ли е да сложа втора входна врата

Монтирането на втора входна врата е все по-често срещано желание напоследък. Причините, поради които се спират на този вариант хората са по-голяма изолация. Това от своя страна води до повече топлина в апартамента. По-голяма сигурност – фактът, че има две врати психологически внушава повече защита от външни лица. Друга причина е, че хората не искат да им се кърти и да им се отваря допълнително работа. Затова смятат, че като монтират втора входна ще мине най-безболезнено.

Прочетете повече

Интересни факти за вратите

Какво можеш да научиш за интериорните врати

Във всеки дом вратите са съвършен аксесоар. Те са едно нежно и практично допълнение към уюта. Това е нашето убежище, в което се чувстваме сигурни и защитени, следователно трябва да ни е приятно и интериорът да гали окото. Много често собствениците не вземат под внимание важната роля на интериорните врати. Голяма грешка – нужно е внимателно да подходите при избора на Вашите вътрешни врати. Материалите, вида на вратата, отварянето и шумоизолацията са едни от малкото неща, за които е важно да внимавате. Ще ви представим няколко полезни насоки за Вашия избор за интериорни врати за Вашето жилище.

Стил на вратите

Когато избираме нашите врати най-често се съобразяваме с цвета – дали на дограмата, дали на входната врата, дали на подовата настилка, но истината се крие във вкуса на всеки един от нас. Когато подът е тъмен най-подхождат светли врати и обратното. Ако коридора Ви е малък е добре да изберете врати със стъкло, за да влиза светлина – така помещението ще е светло и оптически по-широко. Стъклото е добър вариант, но и рискован, тъй като може да се счупи и да си отворите повече работа. В този случай опитайте с плътни врати в светъл цвят – създава се илюзия, че коридорът се разширява.

Прочетете повече

Интериорни врати за вашия дом

Съвети при монтаж на интериорни врати

Последната част от ремонта е поставянето на вратите. Като начало трябва да знаете точните размери, а за целта трябва да Ви е поставена подова настилка и стените Ви да са измазани и боядисани. Иначе поемате риск да има разминаване в размерите, както и на вратите, да задирят Вашия под или също така да има луфт между пода и крилото. А ако боядисвате след поставянето на интериорната врата ще трябва да я облепяте и да внимавате да не я изцапате.

Прочетете повече

Звукоизолация при входни врати

Звукоизолация на входна врата – съвети при избора

Входните метални врати с добра шумо и топлоизолация предпазват стаята от силните външни звуци. Самата метална конструкция се отличава с висока звукопропускливост, поради което производителите използват различни технически решения, за да компенсират този недостатък.

Прочетете повече


Post navigation