Интересни факти за вратите

Какво можеш да научиш за интериорните врати

Във всеки дом вратите са съвършен аксесоар. Те са едно нежно и практично допълнение към уюта. Това е нашето убежище, в което се чувстваме сигурни и защитени, следователно трябва да ни е приятно и интериорът да гали окото. Много често собствениците не вземат под внимание важната роля на интериорните врати. Голяма грешка – нужно е внимателно да подходите при избора на Вашите вътрешни врати. Материалите, вида на вратата, отварянето и шумоизолацията са едни от малкото неща, за които е важно да внимавате. Ще ви представим няколко полезни насоки за Вашия избор за интериорни врати за Вашето жилище.

Стил на вратите

Когато избираме нашите врати най-често се съобразяваме с цвета – дали на дограмата, дали на входната врата, дали на подовата настилка, но истината се крие във вкуса на всеки един от нас. Когато подът е тъмен най-подхождат светли врати и обратното. Ако коридора Ви е малък е добре да изберете врати със стъкло, за да влиза светлина – така помещението ще е светло и оптически по-широко. Стъклото е добър вариант, но и рискован, тъй като може да се счупи и да си отворите повече работа. В този случай опитайте с плътни врати в светъл цвят – създава се илюзия, че коридорът се разширява.

Отваряне на вратите

Много е важно как ще зададете отварянето на Вашите врати. Много често имате избор дали да бъдат отваряни навътре или навън и с коя ръка ще се отваря. Имайте предвид за стаята, на която ще бъде отваряно, че ако е малка, отварянето на вратата ще отнеме от помещението. Така ще стоят нещата и с коридора.

Качество на вратите

Когато търсите своята /своите/ врати не гледайте само цената, а и материалът на изработване, покритието, дръжките и т.н. Много често се случва скъпото да ни излезе евтино, както и евтиното да ни излезе скъпо. На пазара до този момент най-високият клас е HDF материалът. Гледайте колко дебело е крилото, каква е изолацията му и какви са пантите. Те могат да бъдат осови и пеперуда. При осовите панти може да изкарате крилото без да махате пантите – те са един вид на винт, докато при пантите тип пеперуда се разпробива, както крилото, така и касата и при едно премахване и повторно поставяне дупките се разширяват.

Не на последно място при избора на врати е да изискате от фирмата, на която ще се спрете да изпрати свой човек на оглед и да вземе адекватните размери. Съответно вижте светлите отвори на вратите, за да може да направите изводи дали големи мебели ще минат през новите Ви врати.

interiorni vrati za vashiq dom

Съвети при монтаж на интериорни врати

Последната част от ремонта е поставянето на вратите. Като начало трябва да знаете точните размери, а за целта трябва да Ви е поставена подова настилка и стените Ви да са измазани и боядисани. Иначе поемате риск да има разминаване в размерите, както и на вратите, да задирят Вашия под или също така да има луфт между пода и крилото. А ако боядисвате след поставянето на интериорната врата ще трябва да я облепяте и да внимавате да не я изцапате.

Прочетете повече

Звукоизолация при входни врати

Звукоизолация на входна врата – съвети при избора

Входните метални врати с добра шумо и топлоизолация предпазват стаята от силните външни звуци. Самата метална конструкция се отличава с висока звукопропускливост, поради което производителите използват различни технически решения, за да компенсират този недостатък.

Прочетете повече

Блиндирани врати - сигурност за Вашия дом

По какво се различават входните блиндирани от интериорните врати?

Когато почнем да правим основен ремонт на жилището си то смяната на врати също става една от темите за разглеждане. Дали ще са интериорни или входни е добре да се направи пълно проучване за качеството им, произхода и плюсовете на определените врати. Повечето хора търсят вратите им да са еднакви и да съвпадат като цвят и дизайн и за входа и за вътрешните им помещения. Това е възможно, но нека разгледаме повече каква точно е разликата между тях. Първото и най-важно е, че те се различават по строеж и функционалност.

Прочетете повече

exterior

Пет изненадващи факта, които можеш да научиш за блиндираните врати

Здравейте, скъпи, читатели! Днес съм тук, за да Ви разкрия пет изненадващи факта за блиндираните врати, които смятам, че ще Ви бъдат интересни и със сигурност ще Ви бъдат от полза за в бъдеще.

Прочетете повече

vrati plovdiv

10 неща, които не знаем за блиндираните турски врати

Има различни производители, които може да срещнете на пазара на блиндираните входни врати. Масово всички предложения идват от Китай или Турция. Има разлики между тях, които видимо ще забележите. В тази статия ще Ви запознаем с 10 неща, които може би не знаете за турските блиндирани врати.

Прочетете повече

Nemska interiorna vrata Gradde

Съвременните интериорни врати

Днес интериорните врати са начин да се демонстрира вкуса и естетическото мислене на притежателите на дома. Разбира се, изборът на интериорни врати трябва да бъде направен преди всичко според тяхното предназначение, както и цялостната визия и интериор. За щастие, разнообразието от модели, цветове, видове, материали и дизайни, ви позволява да изберете врата, която може да отговаря на вашите изисквания и вкус.

Прочетете повече