exterior

Пет изненадващи факта, които можеш да научиш за блиндираните врати

Здравейте, скъпи, читатели! Днес съм тук, за да Ви разкрия пет изненадващи факта за блиндираните врати, които смятам, че ще Ви бъдат интересни и със сигурност ще Ви бъдат от полза за в бъдеще.

Интересни факти за блиндираните врати:

  1. Ако е дошъл моментът за покупка на нова входна врата, може би ще искате да знаете, че вратите всъщност са направени от MDF плоскости, тъй като този продукт е здрав и устойчив.
  2. Вторият факт е свързан с покритието на входните врати. Когато тръгнете на покупка е важно да сте добре информирани, какво ще получите срещу сумата пари, която ще дадете. За да не останете разочаровани, търсите врати с ламинатно или лакирано покритие.
  3. Факт номер три е удобната прахобоядисана регулируема каса, с която разполагат входните врати. Тъй като всичко, което е свързано с вашия комфорт, е важно за нас, затова ви предлагаме блиндирани врати с каси обхващащи зид до тридесет и четири сантиметра и первази за от двете страни. При по-дебели зидове, разполагаме и с каси, обличащи зида до петдесет сантиметра.
  4. Друг интересен факт е, че висококачествените входни врати са с пълнеж от минерална вата за шумо- и топлоизолация, метален лист 1.2мм и допълнително метално оребрение.
  5. И на пето място, това, което може да ви изненада е, че блиндираните врати притежават три, шест или цели осем пасивни шипа от едната страна на крилото. Тъй като тези врати са с посока на отваряне само навътре, ако решите вашият модел да се отваря навън, трябва вратата да бъде монтирана на обратно. В този случай пантите остават от външната страна. Точно и затова са поставени пасивните шипове, те са против разбиване. Така крилото не може да бъде извадено от касата, дори и при изрязване на пантите. По този начин ще се чувствате в безопасност, а това е важно за нас.

Надявам се, че тези интересни факти ще са Ви от полза в избора на блиндирана входна врата.

Пет изненадващи факта, които можеш да научиш за блиндираните врати
Rate this post
vrati plovdiv

10 неща, които не знаем за блиндираните турски врати

Има различни производители, които може да срещнете на пазара на блиндираните входни врати. Масово всички предложения идват от Китай или Турция. Има разлики между тях, които видимо ще забележите. В тази статия ще Ви запознаем с 10 неща, които може би не знаете за турските блиндирани врати.

Факти за блиндираните врати:

1. Турските блиндирани врати се предлагат с различни покрития, като при тях имаме лаково или ламинатно покритие, имаме регулируеми каси с различни размери за разлика от китайските врати, които са с фиксирани каси.
2. Касите при турските врати са различни варианти от 15см до 34см, от 15см до 21см, от 15см до 50см, така че няма да се затрудните от тази гледна точка.
3. Входните турски врати са добър шумо и топло изолатор за домът Ви, което ще Ви спести финансови средства от използване на ел. енергия и ще Ви изолира от шума извън дома. Освен тези качества този тип врати са достатъчно масивни и сигурни откъм заключване, че да се чувствате спокойни, че няма да посрещнете недоброжелатели у вас.
4. Има богат избор на модели и цветове от тези блиндирани врати, които чудесно да успеете да съчетаете с интериорните си врати.
5. Размерите на турските блиндирани врати са стандартни, което също ще Ви улесни. Те се предлагат в размери 90/200 см или 86/197 см , има и варианти за направа на врата по ваш размер, цвят или дизайн.
6. Изолацията в крилата на турските врати е два вида- минерална вата или полистириен.
7. Турските блиндирани врати освен движещите се шипове при заключване имат и пасивни шипове, които влизат в касата от страната на пантите.
8. За монтажа на този тип врати се изисква малко по-широк строителен отвор, защото при някои модели се слагат метални планки при монтажа.
9. Можете да добавите аларма на някои от предлаганите модели турски блиндирани врати.
10. Моделите от някои серии турски входни врати се предлагат с допълнителен аксесоар – чукче, а също така при всички турски входни врати можете да си поставите пасивна дръжка от външната

10 неща, които не знаем за блиндираните турски врати
Rate this post
Nemska interiorna vrata Gradde

Съвременните интериорни врати

Днес интериорните врати са начин да се демонстрира вкуса и естетическото мислене на притежателите на дома. Разбира се, изборът на интериорни врати трябва да бъде направен преди всичко според тяхното предназначение, както и цялостната визия и интериор. За щастие, разнообразието от модели, цветове, видове, материали и дизайни, ви позволява да изберете врата, която може да отговаря на вашите изисквания и вкус.

Избор на интериорна врата

В повечето случаи входната врата се избира от мъжа, но вътрешните врати е по-добре да бъдат подбрани според женския вкус. Пазарът предлага богато разнообразие от интериорни врати. Те могат да бъдат от различни материали – дървени, стъклени, пластмасови, алуминиеви и т.н.

Подходящи материали

Преди да пристъпите към покупка на нова врата за дома ви, е нужно да решите от какъв материал искате да е изработена тя и разбира се, какъв да бъде дизайна. Другото не по-маловажно нещо е сигурността на вашето жилище. За препоръчване са HDF вратите, тъй като те имат по-голяма здравина и влагоустойчивост. Ако изберете такава врата от качествен дървен материал, то единственото нещо, за което ще трябва да се погрижите, е дръжката.

Окомплектовка

Едно от основните неща, които трябва да знаете когато купувате интериорни врати, е какво влиза в комплекта им. Обикновено в цената са включени крилото, касата, первазите и пантите. Цената на касата зависи от дебелината на зида, а за каса с по-голяма дебелина се прибавя уширителна планка, която се доплаща.

Дизайн

Най-интересният елемент при избора на интериорна врата са цветовете и дизайна, които определят красотата и цялостния външен вид, подчертават стила на интериора в стаята. Всеки един детайл от самата врата до дръжките и пантите, е важен за общата визия.

В заключение може да кажем, че изборът на интериорни врати не бива да се пренебрегва. Не се ограничавайте само с това, което знаете, а търсете нови различни начини, с които да изразите своите идеи. Възможности има, бъдете креативни и търсете най-добрия вариант.

Съвременните интериорни врати
Rate this post