Топлина, тишина и сигурност в дома с входни врати

Все по-близо са зимните студени дни и нощи. Това би била и причината да решим, че е време да заменим старата си входна врата, благодарение на която миналата зима сме студували, плащали високи сметки за ток и дори чували как вие вятъра навън. Едва когато изпитаме този дискомфорт осъзнаваме, че не сме направили правилния избор за входна врата. Може би идеално пасва на дизайна или с цвета, но дали и изолацията ѝ е достатъчно добра.

Може би отговора на този въпрос е трябвало да бъде приоритет при избора ни на входна врата? Но какво значение има всъщност какво е трябвало, има значение само настоящето. Именно сега ще Ви запознаем с видовете изолации за входни врати. Надявамe се да Ви бъде от полза при избора на следващите Ви входни врати. Топлотата и шума са от изключително важно значение за всеки уютен дом или офис, а именно нещо толкова незначително като вид изолация според нас би могъл да ни донесе комфорта и уюта, който търсим и целим.

Минерална вата

Минерална вата се добива като строителен материал от естествени суровини от камък или стъкло. Така без значение дали е стъклена или каменна, ватата е гарантирана трайността и крайния продукт не би се променил с времето. Минералната вата е изолационен продукт, които може да бъде похвален не само като топло и шумоизолиращ, но и като пожароустойчив материал.

кафява врата

 

Полистирен

Полистирен или полистирол е нефтен продукт, широко разпространен в производството на пластмаса. Едно от най-важните свойства на продукта е възможността да се добива от него стабилна пяна. Именно стабилната пяна, като изолационен пълнеж осигурява добра топло и шумоизолация на крайния продукт.

Пчелна пита

Тази изолация бива наречена пчелна пита, заради начина по който са подредени пресованите дървесни частици. От там идва името на изолацията. Този тип изолация задържа въздух в кутийките, които се образуват благодарение на подредените дървени частици и доколкото дървото е добър изолатор. В кутийката се задържа въздуха и се запазва постоянна температурата. Всички крила на врати с такъв тип изолация имат предимство, че са изключително леки и по рядко такова олекотено крило би могло да увисне.

Надяваме се, че кратките описания на видовете изолации ще Ви помогнат при избора на входна врата следващия път и няма вече да се налага да усещате дискомфорта на студени и шумни дни и нощи. Няма по хубаво от това да се чувстваме уютно, комфортно, топло, сигурно и удобно в собствения си дом.