Удачно ли е да сложа втора входна врата

Монтирането на втора входна врата е все по-често срещано желание напоследък. Причините, поради които се спират на този вариант хората са по-голяма изолация. Това от своя страна води до повече топлина в апартамента. По-голяма сигурност – фактът, че има две врати психологически внушава повече защита от външни лица. Друга причина е, че хората не искат да им се кърти и да им се отваря допълнително работа. Затова смятат, че като монтират втора входна ще мине най-безболезнено.

Входната врата е първото нещо, което виждат нашите гости. Тъй като старите дървени врати вече са демоде, клиентът предпочита да монтира пред старата една по-сигурна, по-красива и привлекателна врата. Старата вече се е пораздула и поизкривила и по тази причина не изпълнява функциите си, както трябва. А това си е основателна причина да се замислите. Да смените изцяло вратата с по-качествена и масивна такава или ако нямате достатъчно средства просто да монтирате втора врата.

Входни врати - снимка на телефон

Какви са предимствата на втората входна врата?

Първо това е допълнителна  топлоизолация. Новите врати имат добра изолация за пълнеж, което заедно с вашата стара врата ще гарантира, че топлината ще остане в дома ви, а разходът за отоплението ще намалее. Второто важно нещо е шумът от външния свят.Особено в панелни блокове и малки кооперации, шумоизолацията играе голяма роля. Друг плюс е допълнителната защита от крадци. Препоръчително е втората врата да е с две или повече заключващи системи, защото при евентуално посегателство с взлом, докато разбиват едната, а после и втората, и накрая и третата ключалка, вероятността да вдигнат повече шум и да се забави целият процес на влизане е по-голям. Още по-удачен е вариантът, ако първата ви врата е вързана към охранителна система или най-обикновена аларма и докато се опитват да отключват вътрешната врата, органите на реда вече ще са се отзовали. И последното приемущество, но не и по важност е естетическият вид. На всеки би му било приятно да го посреща и изпраща една по-модерна и красива врата.

Недостатъци на втората входна врата

Има и няколко недостатъка, като например, че двете врати не могат да се отварят в една и съща посока, което би ви отнело от пространството и не винаги е удобно, ако особено се отваря навън, а комшията е сърдит човек или мястото до асансьора е прекалено малко. Другa пречка при монтирането на втора врата е недостатъчното разстояние между касите на двете врати. Задължително стената, на която ще се монтират, трябва да е достатъчно дебела, ако не е ще се наложи изграждането на допълнителна стена.

За да избегнете недостатъците на втората врата, нашият съвет е да заложите на по-качествена и по-скъпа врата и да решите всичките си проблеми. Важно да направим правилния избор, защото не сменяме всеки ден такава врата.