10 неща, които не знаем за блиндираните турски врати

Има различни производители, които може да срещнете на пазара на блиндираните входни врати. Масово всички предложения идват от Китай или Турция. Има разлики между тях, които видимо ще забележите. В тази статия ще Ви запознаем с 10 неща, които може би не знаете за турските блиндирани врати.

Блиндирана врата

Факти за блиндираните врати:

1. Турските блиндирани врати се предлагат с различни покрития, като при тях имаме лаково или ламинатно покритие, имаме регулируеми каси с различни размери за разлика от китайските врати, които са с фиксирани каси.

2. Касите при турските врати са различни варианти от 15см до 34см, от 15см до 21см, от 15см до 50см, така че няма да се затрудните от тази гледна точка.

3. Входните турски врати са добър шумо и топло изолатор за домът Ви. Това ще Ви спести финансови средства от използване на ел. енергия и ще Ви изолира от шума извън дома. Освен тези качества този тип врати са достатъчно масивни и сигурни откъм заключване, че да се чувствате спокойни, че няма да посрещнете недоброжелатели у вас.

4. Има богат избор на модели и цветове от тези блиндирани врати, които чудесно да успеете да съчетаете с интериорните си врати.

5. Размерите на турските блиндирани врати са стандартни, което също ще Ви улесни. Те се предлагат в размери 90/200 см или 86/197 см , има и варианти за направа на врата по ваш размер, цвят или дизайн.

6. Изолацията в крилата на турските врати е два вида- минерална вата или полистириен.

7. Турските блиндирани врати освен движещите се шипове при заключване имат и пасивни шипове, които влизат в касата от страната на пантите.

8. За монтажа на този тип врати се изисква малко по-широк строителен отвор, защото при някои модели се слагат метални планки при монтажа.

9. Можете да добавите аларма на някои от предлаганите модели турски блиндирани врати.

10. Моделите от някои серии турски входни врати се предлагат с допълнителен аксесоар – чукче, а също така при всички турски входни врати можете да си поставите пасивна дръжка от външната